Invitaţie la vals-Mihail Drumeş

37378_shareÎn „Invitaţie la vals”, Mihail Drumeş a creat o nouă poveste de dragoste, inspirată din „L’invitation à la valse” a lui Weber. Povestea fascinează la fel ca şi celelalte două, „Elevul Dima dintr-a şaptea” şi „Scrisoare de dragoste”, acestea trei asemănându-se între ele prin teme şi motive literare similare.

Deşi putem spune că nu impresionează prin nimic nou, cartea în sine este una deosebită, atrăgând cititorii în mrejele cuvintelor ei din ce în ce mai mult.

Avem de această dată un tânăr şarmant, inteligent, singur la părinţi, dispunând astfel de ceva bani. Concepţia lui? Că nu e bine să se îndrăgostească, acest lucru reprezentând din perspectiva lui o pierdere de timp. Arătând bine, Tudor poate avea orice fată, acestea neaducând nimic nou în viaţa lui, preferând aşadar să se axeze pe carieră.

„Timp de o oră şi jumătate, i-am şoptit încontinuu, cu pauze mici ca între bătăile inimii, cele două cuvinte magice care răsună în toate limbile şi pe toate mediteranele.”

Ajungând student la Drept în Bucureşti, se mută undeva în gazdă, unde mai trăiesc şi alţi studenţi cu care se împrieteneşte ulterior. Treptat, devine interesat de vecina sa de uşă Mihaela, considerată de ceilalţi ca fiind rece. Lovit în orgoliu după ce realizează că este tratat la fel ca şi colegii lui, lui Tudor „i se pune pata” pe aceasta, încercând să o facă să se îndrăgostească de el. Aşa că de la „accidentul de pe scară” cu sărutul, până la a-i scrie scrisori de dragoste fetei, este doar un pas.

Mihaela însă nu cedează şi-i trimite înapoi scrisorile înfocate de dragoste tânărului neîndrăgostit, acesta devenind din ce în ce mai interesat de aceasta. În cele din urmă fata, îndrăgostită, îi cedează lui Tudor. Aparent, sunt foarte îndrăgostiţi.

„Nu cumva dragostea sfărâmase acel echilibru sănătos şi ne cufunda în nebunie?”

Mersul la mare, este începutul sfârşitului lor. După o ceartă din cauza unui bărbat, Tudor îi face o supriză de împăcare şi o duce la Constantinopol, unde petrec cea mai frumoasă perioadă a lor împreună. Întorcându-se de acolo, Tudor, crezând că s-a îndrăgostit, se supune unui test şi se desparte de ea printr-o scrisoare. Neprimind un răspuns, îi mai scrie una, prin care îi spune că de fapt, ea a fost supusă unui test, pe care nu l-a trecut, distrugând relaţia lor prin atitudinea ei rece. Nu primeşte un răspuns nici a doua oară, aşa că porneşte în căutarea ei în cele din urmă.

Prin sora ei, Tudor îşi găseşte fosta iubită total schimbată şi pe deasupra, însărcinată. Decide că vrea să se însoare cu ea, deşi Mihaela refuză. La stăruinţele surorii ei, Mihaela acceptă.

Destinul îi aduce aşadar din nou împreună, însă dintr-o altă perspectivă. Deşi face tot posibilul să fie ca înainte, Tudor are parte de o atitudine total rece din partea soţiei sale, care pierde şi sarcina. În cele din urmă, crede că este înşelat după ce îşi găseşte soţia la spital. Mihaela fusese implicată într-un accident cu un alt bărbat-cel de la Constantinopol, iar Tudor nu mai are nevoie de nicio explicaţie când se desparte de ea încă o dată, obligând-o însă să se mărite cu amantul ei.

„Îi doream să fie fericită, i-o spusesem pe toate căile, dar cine i-ar fi făgăduit să fie fericită cu altul? Pentru nimic în lume!”

Viaţa ei devine din ce în ce mai grea lângă noul soţ, iar Tudorapare în viaţa lor intenţionat ca fiind îngerul lor şi ajutându-i cu orice. Este peste puterea Mihaelei să suporte bunătatea celui pe care l-a iubit pentru ea şi noul soţ. Se sinucide aşadar, lăsându-i o scrisoare proprietarului dragostei ei, prin care îi va explica fapta ei.

„E parcă un făcut să nu ne dăm seama de valoarea unei fiinţe sau lucru decât după ce-l pierdem.”tumblr_njci39qWtL1sjp2jyo1_500

Nu vă voi spune ce s-a întâmplat de fapt în viaţa celor doi după ce Mihaela povesteşte. Deşi începe cu sfârşitul, cartea are o poveste fascinantă pentru iubitorii acestui gen sau poate melodramatică pentru alţii. Depinde de gusturi. Cele mai frumoase detalii le veţi descoperi dând pagină cu pagină. Bucuraţi-vă de lectură! Cartea rămâne în continuare una dintre preferatele mele şi sper că vă va plăcea şi vouă la fel de mult. 🙂

Reclame

Posted on 1 Aprilie 2015, in Cărţi and tagged , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. E rar sa mai întâlnesti tineri pasionati de literatura, felicitari!
    Sunt originar din Bals si am o veste groaznica
    In casa în care a copilarit Mihail drumes, a fost pentru un scurt timp sediul PNL. Incultii din acest partid (nu fac politica, sunt în strainatate) au gasit de cuviinta ca ar fi bine sa se scoata placa memorativa care era pusa cu ani în urma de catre primaria din Bals. Eu numesc acest act VANDALISM

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mozaic profan

Fa ce simti si iubeste la infinit

Blogul Oramea

Citește. Înțelege. Visează. Speră.

brigittacalatoreste

Cred cu tărie că în viața asta rămânem doar cu ce am visat, cu ce am iubit și cu cât am călătorit…

Stilul Meu Natural

Campania Stilul Meu Natural "Cinci porţii de legume, fructe sau suc de fructe"

Joaca de-a cuvintele

Nu am multe de spus, dar am atatea de scris.

roxanaaaaaaaa

A fine WordPress.com site

Catalin Petrovici

♔ ♊ - ♢ ♤ ♡ ♧ mente aperta ♢ ♤ ♡ ♧ - ♪ ♬♫ ♪ ♩ ♬

ingerulrafael

Biserica gandurilor mele, revarsata in cuvinte sincere.

Andra Puiu

"A man who wants something will find a way. A man who doesn't will find an excuse. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

MM's Blog

The best gift you are ever going to give someone— the permission to feel safe in their own skin. To feel worthy. To feel like they are enough. — Hannah Brencher

BLOG SIMPLU

despre trai. real, doar uneori, imaginar

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

%d blogeri au apreciat asta: